De rolstoelweegschaal van O4, de 4Punts weegschaal, is speciaal voor de vakhandel ontwikkeld in samenwerking met klanten van diverse instellingen. Dit om de juiste balans te vinden voor efficiënt rijden in de rolstoel. Dankzij de exacte meetresultaten wordt het mogelijk om snel de perfecte wielbalans instelling te vinden. De metingen bieden een gefundeerde basis voor medisch handelen en inzichtelijke resultaten voor de zorgprofessional en de O4-rolstoel dealer.

Energiezuinig rolstoel rijden

Met de O4-4Punts weegschaal kunnen oorzaken van slechte rijeigenschappen en energieverlies bij rolstoelen worden aangetoond. Op basis hiervan kun je tegenmaatregelen nemen. Een goed afgestelde rolstoel is energiezuinig en ontlast je handen, polsen, armen, ellebogen en schouders.
 

De juiste balans voor veiligheid en comfort

De juiste balans is belangrijk voor efficiënt en veilig rolstoelrijden. Door middel van onze rolstoelweegschaal zorgen we bij onze rolstoelen voor meer mobiliteit, efficiency, comfort en veiligheid. Meer weten over het belang van balans in een rolstoel? Lees dan onze blog.

 

"Met de rolstoelweegschaal van O4 kun je het zwaartepunt van de rolstoel vaststellen. De rolstoelrijder wordt zich zo bewust van de factoren die het rijgedrag beïnvloeden."

Ute Herzog

contact

kontakt

contact

contact