Een rolstoel die afgestemd is op jouw lichaam kan veel opleveren. De juiste rolstoel geeft kwaliteit van leven, meer autonomie en meer zelfregie. Je kunt zo zelfstandiger leven. Ook kan een goede rolstoel zorgen voor sneller herstel en beter behoud van je lichamelijke functies.

Daarnaast kun je met een goed passende rolstoel beter voor jezelf zorgen. De juiste rolstoel verlaagt jouw hulpbehoeften, omdat jij zelf veel mobieler bent. Het maakt het zelfs makkelijker om te gaan werken en doordat je langer in je rolstoel kunt zitten, verhoog je ook je prestaties op het werk.

Gevolgen van een verkeerde rolstoel
Een verkeerde rolstoel kan de aandoening versterken en de lichamelijke situatie verslechteren. De schade die je oploopt door een rolstoel in de eerste tien jaar is vaak groter dan de schade door bijvoorbeeld een ongeluk zelf. Slecht zitten kost veel geld en brengt een hoop ongemakken met zich mee. Het juiste hulpmiddel kan je gezondheid behouden of zelfs verbeteren.

Sta er dus bij stil dat een rolstoel kopen niet zomaar iets is. Ga niet automatisch voor de goedkoopste rolstoel, want als deze rolstoel niet perfect bij jou past levert dit op langere termijn veel problemen op. Het is het waard om iets meer voor een rolstoel te betalen als je er lichamelijk niets aan overhoudt.

Wil je meer weten over rolstoelen op maat? Neem dan contact met ons op.

contact

kontakt

contact

contact