Hoe maak je een rolstoel hip?

Over het algemeen zijn rolstoelen geen producten waar je graag in gezien wordt. Dit heeft met name te maken met het standaard uiterlijk van een rolstoel. De meeste rolstoelen die je ziet zijn kleurloos, saai en ouderwets.

Inspiratie uit de natuur
Dat moet anders kunnen. Wij denken dat je een rolstoel zeker hip kunt maken. Een rolstoel waarmee je goed voor de dag komt en waarin je gezien mag worden. Onze ontwerper zegt altijd: een rolstoel mag best een sieraad zijn voor het lichaam. De rolstoelen van O4 beschikken daarom over een modern en uniek design. Voor een hippe rolstoel vinden wij de vormen in de natuur. De natuur inspireert ons rolstoelen te bouwen in ronde, organische en vloeiende vormen, waardoor de rolstoel van zijn ouderwetse karakter af is. De kleur van de rolstoel bepaalt de gebruiker zelf.

Wat kan een gezondheidsrolstoel voor u betekenen?

Benauwt de hedendaagse rolstoel jouw leven? Maakt de rolstoel je krommer en dikker en krijg je rolstoelschouders? Heeft tien jaar rolstoelgebruik je meer schade opgeleverd dan de daadwerkelijke oorzaak van je handicap zelf? Rolstoelrijden kan lichter, pijnvrijer en met meer plezier. Het wordt mogelijk met een open houding pijnvrij, blessurevrij, zonder vergroeiingen en comfortabel rolstoel te rijden.

Onderuitgezakte houding
Rolstoelgebruikers zitten vaak voorover gebogen en onderuitgezakt in de rolstoel. Deze compressiehouding veroorzaakt grote druk op de longen en ingewanden. Goed doorademen wordt beperkt. Je levert een gevecht tegen jezelf.

Hoe zorg je voor continue innovatie in rolstoelen?

Innovatie staat bij O4 Wheelchairs centraal. We willen het zitten en rijden aangenamer maken en de leefkwaliteit en vitaliteit van een gebruiker verhogen. Het dagelijkse contact met klanten, leveranciers en zorgprofessionals levert input voor deze continue verbeteringen en innovatie. Om erachter te komen wat we kunnen verbeteren en welke behoeften rolstoelgebruikers hebben, stel je hen verschillende vragen, zoals:
- Waar zit je het lekkerst?
- Hoe lang kun je rechtop zitten?
- Hoe houdt je balans?
- Wanneer heb je pijn in de rolstoel?
- Hoeveel energie kost het rijden in de rolstoel?

De input die we uit deze vragen krijgen, gebruiken we bij de doorontwikkeling van onze rolstoelen.

Tip voor een uitstapje in 2015

Een nieuw jaar alweer. Wat gaat de tijd toch snel. Een cliché, maar voor mijn gevoel oh zo waar. Een nieuw jaar betekent ook plannen maken, uitstapjes organiseren, etc. Indien u op zoek bent naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van aanpassingen, rolstoelen, sporthulpmiddelen, aangepaste vakanties, etc, kan ik u aanraden dé beurs te bezoeken.

Nu denkt u misschien dat ik het over de Supportbeurs ga hebben. De Supportbeurs is een beurs voor mensen die om welke reden dan ook interesse hebben in allerhande hulpmiddelen. Het is een beurs waar heel veel te vinden is. Een beurs waar nog veel meer te vinden is, is de Rehacare in Düsseldorf.