In eerdere blogs hebben wij de manier waarop onze Hoppers in te stellen zijn en welke voordelen dit jou als gebruiker biedt  uitgebreid besproken. Wij hadden het hier  over activiteitsinstelling  en welk effect zitinstellingen uitoefenen op de kwaliteit van jouw dagelijkse mobiliteit en dus op jouw leven.

In deze blog willen wij in gaan op de voordelen welke wiginstelling jou kunnen bieden. De wiginstelling is het verschil in zithoogte van jouw rolstoel, gemeten aan de voor- en achterkant van de zitting.

Wanneer er een positieve wig ingesteld is, is de achterkant van jouw rolstoelzitting lager tot de grond ingesteld zijn dan de voorkant. Deze afstelling heeft een positieve bijdrage op een stabiele zithouding, jouw romp wordt nu goed, zijdelinks ondersteund. Je voelt je zekerder en zit dieper tussen de wielen zodat het aandrijven rijden makkelijker gaat. Een nadeel kan zijn, dat wanneer je wilt reiken of uit de rolstoel wilt komen, je hier meer moeite voor moet doen.

Als er een negatieve wig ingesteld is, is de instelling precies andersom: de achterkant van de zitting is hoger ingesteld dan de voorkant. Deze manier van afstellen heeft voordeel dat je de reikwijdte om je heen vergroot. Je kunt bijvoorbeeld beter aan een tafel werken, eten of met een kleiner hoogteverschil met iemand praten. Ook zal het maken van een transfer of het rijden met je voeten aan de grond (trippelen) makkelijker gaan. Bij deze instelling is het belangrijk om je er bewust van te zijn, dat er schuifkrachten (kunnen) ontstaan. Deze schuifkrachten kunnen aan het begin staan van de ontwikkeling van een decubitus wond. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Bij het adviseren van jouw nieuwe Hopper kijken wij altijd naar welke (zit-)houding, en dus welke instelling, het beste bij jou past. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met de wiginstelling. Het voordeel van onze op maat gemaakte rolstoelen is dat ook deze afstelling altijd nog gewijzigd kan worden. Wil je de mogelijkheid hebben om deze instelling zelf en op ieder gewenst moment te kunnen veranderen? Omdat jij bijvoorbeeld een actief en divers leven hebt? Kijk dan eens naar onze WorkHopper of onze Actief Passief Module, deze kunnen voor jou van grote meerwaarde zijn!

Zou je graag een keer één van onze Hopper uit willen proberen, neem dan contact met ons op! Dan maken wij een afspraak bij jou thuis of in ons O4 Experience Center.

contact

kontakt

contact

contact

O4_SwayHopper_ActiefPassiefModule_Desk